Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

Sunder Bercike

2008.03.16. 19:18 paulkemp

(Feith Bálint – Az utas)

Abban a szerencsés/szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy a kép készítőjét személyesen ismerhetem és barátságot ápolhatok vele. Mindettől függetlenül úgy érzem, hogy ebben a formában elétek tárhatom az alkotást. Azaz nem szeretnék mélyen szántó gondolatokba bonyolódni a fotóval kapcsolatban, hisz könnyedén rám süthető az elfogultság bélyege.

Azért mégis néhány szó. Először is az első vázlatban a háttérben még szerepelt néhány barlang rajz, de ez végül nem maradt meg a végső változatban. A maradék viszont nem csak Bálint formai érzékét dicséri, hanem tartalmában is vaskos gondolatot tesz az asztalra. Az előbbi megállapításba nem mennék nagyon mélyre, hisz nem rendelkezek ilyen szinten túlzott ismeretekkel, hogy releváns kritikával illessem, de azért megemlíteném, hogy a cigaretta elmosása nem túl szép látvány (,de szükségszerű).

A tartalmi vonatkozások (melyek azért nyilván a formában vannak kódolva) viszont annál érdekesebbek számomra, hisz mint Sunder Bercike néhány eddigi munkája (itt) is könnyedén s nagyon direkt módon rántja le a leplet a mai világ morális posványáról.

Mielőtt nagyon mélyre kalandoznék inkább abbahagynám - s megkérdeznélek titeket: mit szóltok hozzá - hogy a már említett bélyeg rám ne süljön. (Annyit azért még ideböknék, hogy a kép rendelkezik egy alcímmel, méghozzá: avagy kikockázzákacigimetmiközbenapokalipszistnézekmertazkáros.)

Szólj hozzá!

Címkék: fotó ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr31383532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása