Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

Tv nézős (A döntő)

2008.06.22. 13:59 paulkemp

(Június 23. - Június 29.)

Na kezdjünk mindent az elején: a portugálok mégsem szépek és okosak, meg a hollandok sem, szóval számomra teljesen érdektelenné vált az a hülye sportág amiben 22-en kergetnek egy idióta, pöttyös, bőr labdát. Inkább elmegyek nyaralni valami hűs helyre, mert elegem van a tv-ből, a vizsgaidőszakból, meg úgy nagy egészében mindenből. Aki velem akar tartani, annak üzenem, hogy holnap indulok tutajjal Tokajból, bár lehet némi pince les után visszafordulok.

No de komolyra fordítva a szót, valahol repes a kis szívem, hogy így alakultak a dolgok, mert nem kell a focit néznem, s jöhet valami sokkal élménygazdagabb szórakozás. Mondjuk szalonnasütés, moziba menés, kiállítások mustrája vagy netán tv, de az csak utolsó eshetőségként. Bár ha jobban megnézem egész jó hetünk lesz.

Kezdünk is holnap a múzeumon valami káoszos dok filmmel Robert Benigni-ről (15:30), gondolom ő is valami olasz rendező, aki beáll a múlt heti sorba, aztán rögtön utána egy szovjet propaganda film (16:30) a hozzáértőknek. Este meg valami belső pszichedelikus utazás a Dunán, valami élet csodája után, tudja a fene, hogy akarom e látni, hogy milyen egy anyaméh belülről. Szóval helyette maradok a focinál és szurkolok a Real Madridnak (van mezem is). Kikapcsolódásnak meg van valami amerikai 41-ből, fekete-fehér meg minden, szóval rossz nem lehet (természetesen a múzeumon). Meg ott van Lorenzo Lamas oltári nagy baromsága (hol máshol, ha nem a klubbon), dehát ha szórakozni vágytok (inkább nézzetek meg egy Coen filmet). Inszomniásoknak meg Sarte és Beauvoir későn, a gyengébbek kedvéért az előbbi francia filozófus, író, az utóbbi meg a nője, író és filozófus, nyitott házasság, sok feminizmus s reméljük dugás. Ja meg sorozat, szóval lesz máskor is, aszem szerdán.

Akármi történik kedden nem nézem meg a Ghost-ot, Swayze-től kiütést kapok ugyanis, de megtudom, hogy miért jó Bernardo Bertulucci, s reménykedem, hogy az is kiderül miért aludtam el eddig az összes filmjén. Este meg elkezdek nézni egy orosz sorozatot, mert sznob vagyok, vagy csak mert szeretem a ruszkikat (kövezzetek meg), vagy esetleg megnézem végre a Brazil fiúkat, mert a múltkor nem sikerült, oszt mégiscsak jobb Hitler, mint Sztálin, nem?

Na véget ért a jó világ, hisz a törökök megpróbálják a lehetetlent, s én érzem, hogy sikerülni fog nekik. Az olasz sorozatban e nap Claudia Cardinale, de ő színész és nem rendező, ha jól tudom. Aztán egy még fekete-fehérebb, még régebbi amcsi mozi, az Algír (na ez tényleg jó, 17:25, múzeum). Este meg zene Lajkó Félix-szel a hajóról. Hajnalban meg valami bolgár filmecske léggömbbel, meg ilyesmivel, s mivel még nem láttam bolgár filmet…

Csütörtökön orosz-olasz/spanyol, majd ma este kiderül. De helyette ott az Aranofsky túlzásba vitt naturalizmusa (csak basznak, drogoznak, tv-t néznek és amputálnak), meg persze valami társadalomkritika is van benne, de az nem lényeg. És egyébként is Jason Scott Lee Bruce Lee szerepében hasonló időtájban, szóval a kérdés eldőlt. Meg lesz Traffic is, de inkább szót se róla (maradjunk annyiban, hogy Soderbergh rendezett már jobb filmet is). Napközben lesz egy újabb olasz színésznőcske, meg a Sabrina (Sidney Pollack nyugodjon békében), de lényegileg ennyi, menjetek strandra.

Pénteken nem sok, de azért egy friss német alkotás, gondolom az új filmes iskolától. Valami western, mert az jó, meg egy cseh komédia, de én úgy is szalonnát sütök és inkább ti is csináljatok valami ilyet.

Na a továbbiakban másnapos leszek és vége a vizsgaidőszaknak. Meg egész nap vígjátékokkal terhelik az embert, különböző minőségben és mennyiségben. M1 Bankó papa pácban (szép cím), valami francia, de lesz még jobb is. M2 Galiba a Gaudi házban, spanyol (hu kigondolta volna, és hogy Barcelona??) ez már valami, de nem az igazi. TV2 (hozza a színvonalat, bár hallottam már olyat, hogy valakinek tetszett) A báránysültek hallgatnak. RTL Klub Átkozott boszorkák (na baszki még ugye senki sem látta), melyben Nicole Kidman jól néz ki. Filmmúzeum (amit én nézni fogok) először kora délután A nagy sztori 40-ből, azán meg a Whisky, vodka, vasmacska 56-ból, gondolom mondani sem kell, hogy fekete-fehér, és végül egy kakukktojás Bergman-tól (bár ez színes, s nem akarok felvágni, de én már láttam az összes filmjét).

Gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy döntő (remélem török-orosz). És lehet, hogy hülye vagyok, meg vak, de én semmi mást nem néznék meg e nap. Na jó, legyetek jók és élvezzétek a kezdődő nyarat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr95533564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása