Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

TV nézős (Egy nap egy film)

2008.07.06. 16:31 paulkemp

(Július 7. - Július 13.)

Baszki Bicskén pláza épül, hallod ezt Patkány. No mindegy, nem is ez a lényeg, csak hát az ilyen személyes megjegyzéseket ugyan hova bökjem oda. Hagyjuk. Azaz igazság, hogy jelen pillanatban Twin Peaks-ben élek (majd hamarosan elmesélem) és ez elrabolja minden időmet (hogy ne aggódjatok miattam: azután átköltözök a Birodalomba és majd arról is story-zok egy jó hosszút). Szóval mindenki érdekében, de legfőképp az enyémben bevezetem a hétre az egy nap per egy film szabályt. Ennyi tévézés és konec! Világos? Nem? Akkor elmagyarázom bővebben.

Szóval van a hétfő, és van a beszélő doboz. A kettőben a közös, hogy van egy kis futball, de nem ám akármilyen. Szóval adott a fiatal angol, aki nem tud mit kezdeni az életével, s nincs is benne más, mint a drogok, a pia, a nők meg persze a szaros Chelsea. Hát mit is tehet így a kollega, mint felcsap foci huligánnak (de nem ám a buzikat verő, székházat ostromló fajtának) hanem igazi fanatikusnak. Az ő életét néhány drámán keresztül követi végig a film. Ennyit megérdemel a hétfő.

Kedd. Semmi nem lesz, szóval nem marad más hátra, mint a millió és egy citrom díjjal rendelkező Bruce Willis Magyarországi nyaralását figyeljük szemmel. Szóval A Sakál, mert legalább ennyi jár.

Szerdán máris szabályt szegünk, merthogy napközben a tv2 olyan kedves, hogy leadja Jerry Lee Lewis életéből készített dolgozatot. Remek mi, én is imádom. Mind Dennis Quaid, mind Winona Ryder istenit alakít benne, meg egyébként sem tudom kiverni a fejemből az égő zongorás jelenetet. Este meg ott az Öldöklő angyal, s hát hiába adták már vagy százszor, meg hiába láttam már ezerszer, Buñuel kedvéért akármit, meg egyébként is az egyik kedvenc filmemről van szó.

Csütörtök, a lengyel akció-vígjáték napja. Nem viccelek, Vinci-zek.

Péntek, hát itt van kalifornia kormányzója, nem csodás, Arni az osztrák zseni. Élő szövet a fémvázon, még a nyolcvanas évek idusa előttjéről. Kihagyhatatlan, megismételhetetlen, zseniális alkotás. Mindenkinek kötelező, még az orvos is felírja (bár mondjuk a Vörös zsaru Növényi Norbinkkal jobban bejött, de hát istenem).

Szombaton megint csalunk. Először egy francia színműves, de nem ám a ex szövi kapi, hanem a klasszikus érából egy igazi zseni. Szóval ezek után helyett közben, ott a New York árnyai, de ez mintha már szóba került volna (ilyen ez a Filmmúzeum baszki). Végezetül meg egy újabb Kim Ki-duk, csak nektek csak most Az íj. Ja ha nem mondtam volna a múlt héten ez ilyen állandó dolog lesz az m2-n szombat este távol-keleti szelek, animék után filmek.

Vasárnapra meg kalap-kabát. Jókai a filmvásznon, én meg megyek vissza Twin Peaks-be. Na csá gyíkok én léptem. (Ja és bocs a múltkori eldátumozásért, nem figyelek.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr30555836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása