Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

Kilövés! Irány az űr!

2009.05.04. 23:42 paulkemp

(Jean-Michel Jarre koncert Debrecenben)

Május 4. Star Wars nap, s idén Jean-Michel Jarre koncert Debrecenben. A jegyek már jó előre megvásárolva, hogy úgy ne járjak, mint novemberben a pestivel (na nem a jegy, hanem a pénz fogyott el), s mivel már nem is vagyok 10 év körüli, úgy tűnik minden összeállt, hogy a francia szintetizátor zsenivel töltsem az éjszakát.

Az hogy profin nyomták le az egészet talán említésre sem méltó egy több, mint 30 éve pályán lévő zenésztől, az viszont, hogy kis hazánkat választotta turné nyitányul, s ráadásul nem a fővárost, az már mindenképpen. Ehhez képest szomorú látvány volt a foghíjas sorok, de hát nem lehet minden tökéletes.

Mit lehet várni ilyenkor? Így utólag, s jó néhány koncert film megtekintése után okosabb az ember, de partnerem (no mondjuk én is) tátott szájjal figyelte a nyitó jelentet, hisz ahogy Jarre előtűnt a lézer miatt fantáziált űrhajóból, kezében a gitár-szintetizátorral az megadta az alaphangot.

Ezek után pedig csak szuperlatívuszok következhetnek, bár elfogult vagyok, de azt hiszem, hogy látványosabb koncerten életemben nem leszek. No persze nem minden a fények orgiája, mely majdnem tényleg az űrbe varázsolt, hisz ahogy a lézerek a gomolygó füstben cikáztak úgy nyíltak féregjáratok, feketelyukak, születtek galaxisok, csillagködök, s táncoltak a szemünk előtt, hogy a tátott száj még sokáig úgy maradjon.

Persze a zenéről se feledkezzünk meg, hisz ahogy csendültek fel az ismert témák (az Oxygeneről, az Equinoxeról, a Randez-Vousról, s persze a Magnetic Fieldsről, s még ki tudja hány kiváló albumról) a közönség, s a színpadon lévő négy férfi is úgy vadult be egyre jobban, igazi feszültséget (mármint Voltot) létrehozva az éterben, hogy minden egyes szőrszálam az égnek álljon.

Csúcspontot kiemelni talán kár, bár az Oxygene (persze, hogy a legismertebb téma) part 2 és 4 nagyot szólt, meg persze a lézerzongora is. De talán mindezen túl Jarre gitárzongoráján elkövetett zúzós gitár szólója tette fel igazán a pontot a bizonyos ’i’-re. Meg persze a lelkesedés, s a félelmetes energia, mely még ennyi idősen is árad belőle.

Talán csak annyit lehet mondani, hogy a tátott száj még haza felé is megmarad… (Ja igen zene jobbrább fentebb, meg a koncert itt egy kicsit lejebb.)

3 komment

Címkék: koncert jean michel jarre élménybeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr711103385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz.matte · http://www.imageserve.info/img_store/2008/06/19/4/490500c0d5715c6fc970ce6665ff2ae1.jpg 2009.05.05. 13:30:52

na, ez király. akkor még szerencse, hogy végül pestre nem mentél.
azért az vicces, hogy csak a régi albumairól nyom számokat.
ja, és örömmel látom, hogy ide is meg iwiw-re is beraktad az általam készített képet....
a santa sagre-nak csak a feliratát küldjem el vagy a filmet is? FTP-ről le tudod szedni?
ill. nekem meg a holy mountain kéne, az amiben nincs beégetett felirat meg a Garden, az nagyon...hoyg bonyolítható le ez? torrent?

www.spiritaker.atw.hu/?n=matjew

Zsolt. 2009.05.05. 15:10:23

Bocs hogy beleszólok, pontosan mi ez a Garden, amiről szó van - csak nem valami új Jodorowsky film? :)

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2009.05.05. 15:14:31

nem, nem a garden egy Jarman mozi.

Máté az lenne a legegyszerűbb, ha átugranék a külsővel hozzád valamikor, mondjuk pénteken, vagy vasárnap? ja és a spirit lopkodás bannal jár :D
süti beállítások módosítása