Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

TV nézősdi

2008.05.25. 13:44 paulkemp

(Május 26. - Június 1.)

Úgy döntöttem a TévéSmaci után szabadon új rovatot indítok szerény kis kulturális terembe. A rovat egy hétre előre próbálja meg a televíziózás lehetőségeit feltérképezni, s minden vasárnap fogok vele jelentkezni, bár nem minden csatornát fogok figyelembe venni (csak az m1, m2, tv2, RTL Klub, Duna tv illetve a Filmmúzeum kínálatából szemezgetek). Nos akkor lássuk is az első ajánlót:

A hétfő úgy tűnik jól kezdődik, igaz kicsit korán, vagy a munkában lévők- nek elérhetetlenül, de a Filmmúzeumon kilenc után öt perccel Count Basie-ről egy órácska (ha még nem látta volna valaki a sorozatot). Azután a napot inkább töltsétek a szabadban, vagy menjetek el tényleg dolgozni, mert a nagy sorozat dömping úgy is csak megeszi az agyatokat. Este esetleg egy német krimi (kilenctől az m2-n, A nyolcadik halálos bűn: A Toscanai körhinta), de én biztos kihagyom, mert semmi kedvem hozzá. Inkább közvetlen utána próbálkozok meg még egy kis zenével (Egymillió fontos hangjegy című sorozat keretében). Az este fénypontja viszont a Kingdom Hospital (RTL klub 1:30), amely sorozatot Stephen King jegyezi, de nálam inkább az eredeti Lars von Trier-től.

Kedden természetesen azonos időben azonos helyen folytatódik a belgák Jazz-ikonjai méghozzá Art Blakeley-jel. Napközben csak az igazán erős idegzetűeknek a kereskedelmi csatornákról a szokásos „családi” mozik. Az egyik földrengetős korábban, a másik később és gondolatbűnözős. Estére nem is tudom, milyen alternatívát lehetne felkínálni a Kojak remake, vagy a korházas sorozatokkal (egyik, másik)  szemben, szerintem olvassatok, de hát rám úgy sem hallgat senki, szóval legyen akkor a Filmmúzeumról valami posztmodern náci összeesküvés kilenctől.

Gondolom lassan már mondanom sem kell, hogy nagy jazz rajongó vagyok, szóval a szokott helyen Louis Armstrong fújja a fújni valót. A napközben túl elgépesedett este meg úgy is mindenki kedvenc diagnosztáját fogjátok nézni, szóval hiába is töröm magam olyasmivel, hogy nézzék meg a média botrányt a Dunán héttől (bár ez még lehet belefér). De az Elvarázsolt dollár Ötvös Csöpivel már semmiképpen a Királyi egyesről, s a kedvenc Buñuel-em (El ángel exterminador, Filmmúzeum 21:30) meg főleg nem, pedig hát ha valaki…

Buddy Rich következik, de őt személy szerint nem komálom annyira, szóval lehet kihagyom, azért rögzítem a többi mellé, és majd talán valamikor. Balázs meg Mónika helyett Staller Ilonát javasolnám egy olasz vígjátékban (bár ment már vagy százszor, s láttam is annyiszor) a Szombat esti mázban Travolta után szabadon. Ugyanitt este nyolckor magyar időutazás, mármint magyarok készítette időutazós film, hát majd meglátjuk. Esetleg egy sztárokkal teletűzdelt Soderbergh dolgozat a tv2-n, de se George Clooney hajára, se Jennifer Lopez tomporára nem vagyok kíváncsi, szóval nem marad más, mint éjféltől egy kis Erik Sumo Band élőben a Dunán.

Talán mondanom sem kéne, de azért csak megemlítem Thelonius Monk-ot zongorájával együtt a tudjátok hol. A péntek ezek után viszont nyugis, csak Jarmusch kihagyhatatlan Dead man-je lesz majd este tíz előtt tíz perccel az m2-n (a lányok kedvéért Johnny Depp a főszereplő). Egyébként meg maximum még ugyanitt 18:05-től Lévai Balázs műsora a Quimby-ről, annak aki szereti. Na jó, na jó persze ott van még a Dunán a Pillangó fél tizenegy előtt öt perccel, de az a kutyát sem érdekli, mert a pillangók úgy sem tudják visszatartani a lélegzetüket (s, hogy miért, mert mélytengeri kutatások során még nem találkoztak ilyen élőlényekkel).

Szombaton tessék elmenni kirándulni, s nem a tv előtt rohadni. Estére azért itt van két morzsa: az egyik Edward Norton, s nem Richard Gere miatt, bár tudja a fene, a másik meg mert francia, s hiába tagadjuk úgy is sznobok vagyunk.

Vasárnap szintén a szabadot javasolnám, de reménykedjünk, hogy esni fog, hisz fél öttől jön vissza a jövőből Michael J. Fox, s azt még századjára is muszáj. Az estét meg inkább csak sorolnám, döntse el mindenki maga, hogy mit és miért (hisz igazából én sem tudok dönteni): Gondry-Kaufmann párostól az Egy makulátlan elme örök ragyogása, Darabont: Stephen King: Halálsoron, a magyar-amerikai koprodukciós Music Box, Barbara nagyorrú Streisand-dal a Call girl ötszázért, illetve azért egy kis cseh finomság is az Egyet ide, egyet oda. Nos én ennyi voltam, majd egy hét múlva jön az új összeállítás, addig is jó televízió fogyasztást.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr62486611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása