Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

TV nézősdi (EB-n innen, EB-n túl)

2008.06.01. 12:18 paulkemp

(Június 2. - Június 8.)

Úgy tűnik eltelt egy hét és én még semmit sem tettem a haladás érdekében, pedig nyakamon a vizsgaidőszak és a labdarúgó Európa Bajnokság. Mondjuk utóbbi nem érdekel annyira, hogy Shakespeare hősei tényleg tragédiában hajszolták magukat. Azért gondolom mindenki kívülről fújja már, hogy szombaton este mi-mikor, szóval nem is vesztegetném rá a szót. Inkább mondok négy fantasztikus nevet: Chat Baker, Ella Fitzgerald, Quincy Jones és Dizzy Gillespie hétfőtől csütörtökig a szokott helyen és időben. Jó zenehallgatást mindenkinek.

Egyébként meg úgy tűnik ez a hét sem hoz semmi váratlan fordulatot. De végülis mit várunk egy színekben gazdag beszélő doboztól. Attól még, hogy a nappali közepén van, nem biztos, hogy megváltást hozhat az életünkbe. Ahhoz valami más kell. Azért a képcsövek szerelmeseinek itt a heti intellektuális adag.

Nos akkor a hétfő mivel is kezdődhetne, mint valami magyar-francia anekdota gyűjteménnyel Einstein-ről, ráadásul négy részben, szóval aki akarja csütörtökig minden nap fél öttől az m1-en. Utána rögtön lehet átkapcsolni a Filmmúzeumra, mert Bergman lovagja sakkozik a halállal, bár azt hiszem a szabályokat nem ismerik. Este egy órácska minden magyar mentálhigiéniás tanácsadójával Győzikével (nem nevet, így tanították kommunikáció és médiaismeret szakon, ott is hagytam, de mindegy). Majd a nap megkoronázása képpen a mindenkinek kötelező dolgozat Jean-Luc Godard kamerájából a Rolling Stones-ról.

A hét második napja elég szűkös, nincs is már csak az indiai fenegyerek drámájának 1. része még délelőtti kezdettel a RTL klubbon (második rész szerdán). Aztán esetleg a Frank Sinatra-s hirtelen a Filmmúzeumon. S estére egy kis zene mindenki kedvenc Tibi csokis-csokis bácsijától az A38-as állóhajóról.

A szerda főleg este lesz izgalmas, szóval nappal mindenki azt tesz-vesz amit akar. Azért halkan megjegyzem, hogy délután háromtól azért ott a táncikálás adott módon az óra körül, de ez már annyira szakállas, hogy hagyjuk is. Estére a könnyed, francia, esküvős vígjáték helyett inkább Dolph Lundgren a klubról, s a dolog pikantériája az, hogy ő is rendezte. Késő estére pedig egy újabb rettenet, mely már címében is elszörnyeszt, de valahogy speeden imádom az ilyeneket. Szóval fél egy után öt perccel A jövő hóhérai teszik dolgukat.

Pénteken természetesen inkább szórakozni menjetek, mert szombaton már úgy is minden szem a tv-re fog szegeződni. De ha mégsem, akkor m1 Aranycsapat 20:10, ilyen musical, egyenesen a József Attilából. Persze én 21:10-től azt fogom nézni, hogy 40-en túl, hogy is lehet egy nő a rejszoló fantáziájának tárgya. No meg persze 22:20-tól ott a folyón a valami olasz-francia-német rettenet. Még egyszer hangsúlyoznám menjetek táncolni, kocsmázni, színházba, moziba vagy akármi.

Na csak megkezdődik, a mai teríték Svájc-Csehország, Portugália-Törökország. Mit is mondhatnék, úgy sem tudok alternatívát kínálni, mert hiába Menzel egyik legjobbja (Hrabal-ból természetesen), hiába a francia ugrálós akciófilm, a Vinni Jones-os Pelé-s, Stallone-s, von Sydow-s meg persze Michael Caine-s nagyon parafrázis, meg hiába az a sok német katona Sztálingrádból, nem tudták őt összerakni soha-soha-soha. Szóval jó Cé Ronaldó nézegetést.

Nos a sógorok fognak kikapni a hét utolsó napján a horvátoktól, meg lehet lesz némi izgalom a német-lengyelen, már csak a történelmük miatt is. Persze tarthatnánk helyette francia napot a Dunán Ozonnal meg előtte egy nagyon koprodukcióval, de legalább örüljünk annak, hogy a Vissza a jövőbe második része nem ütközik a sport ünnepével (vagy az majd később lesz?). Azért a teljesség kedvéért itt van Nicole Kidman, meg Linklater, mely utóbbit kifejezetten kedvelem főleg a két „animációs” filmje miatt. De inkább bevallom, hogy én is csak az EB-t várom, szóval nézzetek focit, s válasszuk meg együtt Mr. EURO 2008-at. Legyetek jók, a rovat egy hét múlva újra jelentkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr6497537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása