Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

TV nézősdi (mert nem csak az EB van a dobozban)

2008.06.08. 20:03 paulkemp

(Június 9. - Június 15.)

Na úgy tűnik, hogy a fociban megnyilvánuló modern „hős” (Akhilleusz – Frei), „példakép” (C Ronaldo – Ady Endre) fogalma a tévéképernyő elé szegezi a magyarság nagy részét (bár már azt is tudjuk, hogy a kedvenc tahó doktorunk érdekesebb, mint egy BL döntő). Szóval ezen felbuzdulva elmondom, hogy úgy is a portugálok fognak nyerni, mert ők a legszebbek, és ezt bárki megmondja. De ahelyett, hogy ebbe mélyebben belemennénk próbáljuk meg elterelni a figyelmünket 22 ember labdakergetéséről és vagy ne nézzünk tv-t, vagy csináljuk azt értelmesen (persze azért én is a focit fogom nézni).

Holnap rögtön meg is nézek valami kanadai-német rettenetet a klubbon még délelőtt, azt mondják, hogy olyan kalandos, NASA-s agytépős baromság, de ti inkább ne tegyétek. Ott van helyette inkább Kertész Mihály Út Santa Fébéje, ami sokkal tartalmasabb szórakozásnak ígérkezik a múzeumon.  Új sorozat indul (erről még később) valami Sarah Shahi-val, aki inkább baktérium mentes arcával, mint akármi mással... (egyébként ő még egy másik sorozattal is debütál a hétvégén, szóval valami csak lehet a levegőben). Estére még egy kis verselés, meg egy szovjet dolgozat (bár ez inkább hajnalra), mert aminek a leírása úgy kezdődik, hogy „Egyszer volt, hol nem volt”…

Másnap napközben Fran Drescher bizonyítja, hogy nem csak egy sorozatban, de egy mozifilmben is kiváló dadus. A Dunán este magyar nyúlpaprikás, majd valami rövidke desszert. Esetleg egy angol abszurd, fekete komédia, de mivel a még Európa-bajnok görög csapat lép először pályára, meg korábban a spanyolok is, teljesen esélytelen.

Úgy tűnik, hogy a nyári szezonra való felkészülés sorozat téren keményebb, mint valaha. Ha jól számolom öt új sorozat indul csak szerdán (1, 2, 3, 4, 5). Melyek közül azért kettőhöz már lehetett szerencséje az embernek. Először is a Hősök (II.), mely képregény jellege egész tűrhető volt, illetve talán a történet is élvezhető néhány generáció számára. A másik az Eureka, mellyel egyszer már befürdött a Tv2, de hát ők tudják (szerintem hányinger, de ez most mindegy). Hála a jó égnek azért lesz egy kései Bergman, meg valami amerikai krimi is 49-ből, természetesen az ehhez párosítható stílusban.

A csütörtökkel kapcsolatban őszinte leszek, Robert de Niro, Al Pacino, Val Kilmer és tényleg ennyi.

Úgy látom a péntek vicces lesz. Hogy miért is, mert lesz egy valós eseményeket feldolgozó kép rablósdi, meg bunda tolvajos, illetve némi humor csehből is. Hajnalra meg még egy szovjet alkotás, de inkább aludjanak, jobb lesz az mindenkinek.

Szombaton este megint lesz egy Buňuel, méghozzá egy nagyon jó (egy gyönyörű apáca szexuális kiteljesedése, bár lehet nem a legtarthatóbb olvasat ez), de úgyis EB-t néztek, szóval mindegy, ráadásul már megint a görögök jönnek (majd a csoportkörök után mennek). Azért persze lesz még magyar film Lovasival, meg egy másik Eperjessel. Amerikai filmek is lesznek szintén nevek alapján megkülönbözetve, tehát Colin Farell telefonál, illetve Travolta filmezni próbál táncolás helyett.

Na mint az egész hét, a vasárnap is siralmas, úgy tűnik az EB tényleg legyilkol mindent. Azért lesz egy Tim Burton (bár remake, de a vége nagyot üt), no meg persze még napközben az időutazósdi befejező része, valami hangzatos című western igazi színészekkel, meg Bertulucci olyan unalmas filmje, amit csak két részletben mernek (a másik részre egy hetet kell várni). Tudjátok mit, inkább tényleg nézzétek a focit, de ne otthon, menjetek el a barátaitokkal kocsmába és igyatok sört. Na pá, mert mindjárt jönnek a németek…

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr50510084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása