Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

TV nézősdi (Túl focin és kosáron)

2008.06.15. 12:35 paulkemp

(Június 16. - Június 22.)

Az Európa Bajnokság lassan felnő csoportkörös kiskorúságából, s elkezdődik a tényleges viadal. Néhányan már tudják, hogy matematikailag ott vannak (hollandok, portugálok), néhányan pedig tudják, hogy már csomagolhatnak (Svájc, Görögország). A dolgok bonyolítása végett az NBA nagydöntője is elérte a kritikus 3-1-es állást, így a Boston egy győzelemmel hosszú-hosszú idő után újra zászlót lógathat a csarnok tetőszerkezetére.

De ez nem minden. 16-án azaz hétfőn lesz 50 éve, hogy Nagy Imrét és társait elítélték és az ítéleteket végrehajtották. A kerek évforduló lehet valószínűleg az oka, hogy a per kép- és hanganyaga végre valahára a nyilvánosság elé került méghozzá digitális formátumban. A hétfő tehát erről fog szólni, mindenhol dokumentum filmek, filmek. Az utóbbiak közül egyet tiszta szívvel ajánlok, hisz Eperjes Kádár szerepében… no mindegy, szóval Duna 22:20. A hét kezdetén azért lesz más is. A Filmmúzeum reggel az első egészestés Alfa holdbázis kitudja hányadik ismétlése, majd Fellini mesél fél négytől, este pedig újra vetítik 13 részben a 65-ös Belphegor (reméljük most lesz 10. rész is).

Kedden marad az EB, ha csak nem a másik Alfa Holdbázisosat, vagy este a Rómát nem akarja valaki megnézi. Az utóbbi egyébként nem rossz, én már láttam az egész sorozatot. Meg persze Alberto Sordi szerelmeskedik egyet a már nem annyira antik Rómában a tegnapi Fellini időpontjában és helyén.

Alfa után Orion, bár nem emlékszem, hogy ez ugyanaz az abc lenne-e, vagy szerelmeskedés helyett mosolygás Gulietta Masina módra. Korán kelőknek, későn fekvőknek ott van a Dunán 5:10-től 3 animációs film valami főiskoláról, szóval hajrá. Később a kettesen egy színész parádé,nem is sorolom inkább nézzétek. Este Kornél utazik a folyón ha esetleg még valaki nem látta volna. Vagy egy Carpenter dolgozat Stephan King nyomán a 80-as évek elejéről, bár lehet nem a legjobb, inkább irány a téka egy kis Snake Plissken-ért.

Ma egy másik olasz rendezőt ismerhetünk meg Zeffireli-t (délután három után 20 perccel a múzeumban). Egyébként meg ma lesz Orson Welles (idegen az óratoronyban), Robert Redford (hogy valakinek hogy lehet ilyen hülye neve? - de a film elég tisztességtelen), Jean-Claude Van Damme (hát őt ki nem hagynám) és C Ronaldo (vagy németekkel keringőzve, vagy a horvátokkal verekedve  - egyéb eshetőségre nem készülünk - a nevek sora meg csak azért, mert így még biztos nem szerepeltek egymás után és kész).

Na ha minden igaz ma szünnap van. Mármint nem a tv-ben, csak a sógorok, órások közös jamboriján, de mivel ez csak álmomban szerepel, megy tovább a cirkusz, s én meg várok, hogy hátha, de nem. Így nem látom Sydney Pollack westernjét, de nem baj majd kiveszem valahonnan. Ha már ennyi olasz rendező volt, akkor itt egy film is, de csak súlyos insomniában szenvedőknek. Kicsit korábban Gene Hackman gépfegyverrel és dominókkal, vagy a tölcsér nélküli Sztracsatella.

Szombatra három film és sok szeretkezés, esetleg egy meghitt gyertyafényes vacsora, vagy valami, csak ne bámuljátok egész nap, meg ne hűtsétek a söröket estére. Szóval először egy magyar alkotás még egészen régről, aztán valami vicces amerikai az előző évezred utolsó évéből (vagy utolsó előttiből, tudja a fene), végezetül pedig Tommy Lee Jones temetései.

Csak az esti programmal törődünk vasárnap mert különben felzabál minket a beszélő doboz és az nem jó senkinek sem. Természetesen este lesznek ragadozók (ezt nagyon szeretem),  transzcendentális létezők (hát Morrison-nak jobb volt), a múlt hétről marad folytatás (hála a jó égnek még az elsőt sem láttam), egy kis 68-azás (zseniális, én mondom zseniális), meg valami cseh paródia (passz, de ami cseh, rossz nem lehet). Szóval jó szórakozást és nézzétek az EB-t mert attól úgy sem jobb semmi, hisz egyszeri, megismételhetetlen, már-már egy happening.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr85521239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása