Colere

Film, zene, könyv meg ami jön/jött velem szembe.

Köszönet

Köszönet a bejegyzések javítgatásáért Juditnak!

Ezeket néztem, stb.

Egy kis zene

A little bit jazz:

Oxygene & others:

Tudnivalók

Creative Commons License

In memorian D.A.

Towel Day - Don't Panic

Ezek meg szintén az enyémek

Friss topikok

TV nézős (Viva Espana)

2008.06.30. 00:23 paulkemp

(Június 30. - Július 6.)

Úgy tűnik, hogy valamiért nem megy a tippelés a focival kapcsolatban, biztos azért mert túl sok érzelmet keverek bele. No mindegy. Nyerte a hispánok és ez elvileg jobb, mintha a fritzek nyertek volna, de végül is mindegy. Én leszigorlatoztam. Jó lett. Most már ráérek és szabad vagyok. Szóval készüljetek. Egyébként meg bocsánat, hogy csak ma kerül fel ez a bejegyzés, de iszonyat fáradt voltam tegnap. No de lássuk mit ígérnek a beszélő képek. 

Nos úgy tűnik, hogy a királyi egyes sem akar lemaradni a nagy nyári sorozat dömpingről, szóval rögtön be is húz két európai valamit, majd meglátjuk, hogy milyen (az esti egyébként mini, meg hülye című, a másik meg nyomorék és egyetemista). A tv2-n a Halálhajó, hátha tényleg annyira haláli, mint ahogy a neve mondja. Az RTL-en a Hellraiser valamelyik része, nem tudom, de nem is érdekel. A Maestro a folyón, na ez jó, meg is érdemelte a díjat, vagy jelölést, vagy mi a csodát. És természetesen a múzeumban egy doku, mert ugye az oda való, meg egy muzeális darab Orsótól, valami óra szerelős, de egészen jó, bár nem az igazi.

Kedd, akkor kiskegyed, anyámnak úgy is ott a tv2 matinéjában az Airport, de neki elnézem. De lesz még Tom Waits az m2-n, pontosabban a hajón, de ki érti ezt. A tv2-n este Mundruczó Szép Napjai, ezt kötelező jelleggel. A klubbon valami western de olyan nevekkel, hogy túl nagy lenne a fény ha leírnám. A múzeumon tovább nyomulnak az olaszok, most egy diszkrét bájos fickóval (M.M. a monogramja). Aztán valami zenés vígjáték, már-már antik darabnak mondható. Majd este az Arcok, hogy sírjunk is egy kicsit.

Szerda 20%-k, szóval a zene mindenek felett. Egy kis Locomotív GT a Szigetről, a királyi egyesen, meg persze újra kezdődik a jazz-ikonok a múzeumon, s ismét Count Basie-val kezdődik. Lesz a kettesen valami ausztrál film is, s mivel az egyetlen ilyen tapasztalatom a Rolf de Herr, akinek a filmjei nagyon jók, próba szerencse. Meg lesz Carol Reed is, de nem az Orsóval való közös Harmadikja. A folyón kiderül, hogy a svájciak tudnak e a csokin és az órán kívül dokumentum filmet készíteni, vagy em. A múzeumon reggel kilenctől egy újabb régiség valami hidas cucc, este meg egy még régebbi western, de ki tudja, attól, hogy fekete-fehér, még nem kell megnézni.

A csütörtököt inkább kihagynám, de hát sajna valami hülye betette a hétbe szóval lássuk. Újabb ausztrál műremek Kaktusz néven. Vagy valami lett farkas, ő nem tud sütni mielőtt valaki is megkérdezné. Vagy 36-ozhatunk franciából. Keanu Reevs fiatalon és szörfdeszkán, a gonosz szerepében Patrick Swayze. A ködtől nem látjuk a házat a folyón. S valami dráma a múzeumon. Na megyek majd még jövök.

Pénteken kiveszitek a szabit és irány a strand, vagy valami ilyesmi, nem döglünk a tv előtt, csak ha zuhog az eső, de akkor is inkább egy téka és valami tényleg jó. No azért mondjuk ott van három film estére, csak sajna nagyjából egy időben. A misztikus középen, a kutyás a végen, a halálos meg az elején. Mindhárom európai s az itt szereplő sorrend a korukra utal (az első a legfiatalabb). 

Azon kívül,  hogy két távol-keleti filmet is láthatunk  a weekend első napján, már jön is a kínai szellő, s meglobogtatja édes ígéretét, hogy lesz itt még sport a nyáron. De egyébként nézzetek inkább cseh filmet, meg az első sárgát, mert ez nagyon szép (csak kár, hogy mindenki azt mondja, hogy egy  jó nagy blöff). A Fox rajongóknak és anyámnak ott van az ezerszer és még párszor látott recepciós. Másoknak meg valami horror szintén a távoli tájakról (bár itt némi gyarmatosítói pénz is befolyik).Na meg egy kis francia életrajz felmondás (remélem a múlt hetit megnéztétek). Illetve egy egész estés kanalazás ki tudja hanyadjára.

Na végre ünnepnap, lehet pihenni meg akármivel foglalatoskodni, de ne nézzétek a dobozt én sem teszem. Napközbe három krimi, de ne nézzék őket (I, II, III - persze csak anyámnak) Este lesz némi Rejtő filmen, meg valami brazil divatguru is, de hagyjátok az egészet, úgy sem ér ez semmit. Mert hiába a Bollywood-i faszság, hiába igazából minden ez akkor is csak egy beszélő doboz. Na persze tegnapról még itt a francia hölgy második része, meg megint az angol Groteszk (ezt ugye már egyébként is mondtam valamikor), de könyörgöm ne, inkább menjetek ki az utcára…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colere.blog.hu/api/trackback/id/tr52545354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása